- 180g cukru pudru
- 200g mąki
- 2 jajka
- 125ml oleju
- 100ml mleka
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 40g kakao
- ok. 100g orzeszków (lub innych bakalii)
- ok. 100g kawałków czekolady
przepis na 12 muffinek.
Najpierw mieszasz/miksujesz (jak wygodniej) cukier puder, jajka i olej (cuker i mąkę można też przesiać, ale to nie mus). Następnie dodajesz mąkę, proszek do pieczenia i mleko.
Jak wszystko ładnie się połączy to czas na kakao. Na samym końcu bakalie i czekolada.
Muffinki wstawiasz do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 25 minut.
ProTip: Najlepiej nakładać ciasto tuż przed włożeniem muffinek do piekarnika bo inaczej ciasto wsiąknie i będzie ciężko zdjąć papilotki po upieczeniu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz