- 1kg sera mielonego
- 1/2 szklanki oleju
- 2 szklanki cukru pudru
- 2 szklanki letniego mleka
- 2 jajka
- 4 żółtka
- budyń śmietankowy
- 2 szklanki mąki
- 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/2 szklanki cukru
- 2 żółtka
- 1 jajko
- 1/2 kostki margaryny
- 1 szklanka cukru
- 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
Żółtka i jajka utrzeć z cukrem i dodać ser i resztę składników. Na ciasto wylać ser i piec godzinę w 180st.
Pozostałe 6 białek utrzeć ze szklanką cukru i łyżeczką mąki ziemniaczanej. Wyłożyć na upieczony sernik i piec jeszcze 20 minut aż się zarumieni.
Można posypać wiórkami kokosowymi.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz