- 4 jajka
- szklanka cukru
- 1 cukier waniliowy
- szklanka mąki
- 3 łyżki oleju
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- kilka jabłek
Jajka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym (mikserem). Gdy cukier się rozpuści i "kogel mogel" nabierze puszystości stopniowo dosypujemy mąkę, proszek do pieczenia i dolewamy olej.
Szykujemy wąską blaszkę, smarujemy tłuszczem i obsypujemy bułką tartą. Wlewamy połowę ciasta. Wkrajamy na wierzch obrane jabłka(niechlujne kawałki średniej wielkości) i zalewamy resztą ciasta.
Piec 30-40 minut w temp ok 180-200st aż się ładnie zarumieni.
Nie spodziewałam się że z tak prostego przepisu może wyjść coś tak pysznego.. mój udany debiut w pieczeniu ;) dziękuje za przepis :D
OdpowiedzUsuń