- krakersy - 2 duże paczki
- herbatniki 3 duże paczki
- mleko skondesowane słodzone w puszcze
- 1 l śmietany kremówki (do ubijania)
- 4 śmietan-fix'y
- 2 cukry waniliowe
- czekolada do starcia na wierzch
- masa karpatkowa
Do garnka z wodą wkładamy puszkę z mlekiem i gotujemy 2 godziny.
Przygotowujemy masę karpatkową (gotową, albo zrobioną samodzielnie).
Ubijemy śmietanę na sztywno z cukrem waniliowym i dodajemy śmietan-fix.
Ubijemy śmietanę na sztywno z cukrem waniliowym i dodajemy śmietan-fix.
Na duża blachę (największa, czarna kwadratowa znajdzie się w każdym piekarniku) układamy kolejne warstwy:
- herbatniki,
- masa karpatkowa,
- krakersy,
- ugotowane wcześniej mleko (dobrze to zrobić jak będzie jeszcze trochę ciepłe, łatwiej się rozsmaruje),
- krakersy,
- bitą śmietanę,
- startą czekoladę.
Całość może się przegryźć w lodówce.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz